05 iulie 2010

Tu ce ai face?

Un articol bun, al dracu' de bun (in sensul bun al cuvantului) si o mare solutie pentru a iesi din colaps financiar.
Boc, tu ce solutii ai? Taiere, somaj, marire de taxe.

"Aş începe cu CFR şi Poşta Română, aş continua cu societăţile din sectorul energetic şi cel minier, după aceea cu porturile, aeroporturile şi Tarom, şi aş face tot posibilul ca până la miezul zilei să fi parafat deja privatizarea Loteriei şi a Metrorexului. [...]Având un „patron" la cârma societăţii, liderii de sindicat nu vor mai putea căpuşa compania, mână în mână cu directorii numiţi politic!
....
Aş scoate la vânzare toate casele, vilele, terenurile sau fondurile de vânătoare şi cele piscicole din patrimoniul RAPPS! Asta mi-ar aduce nu doar banii din vânzări, ci m-ar şi scăpa de cheltuielile cu întreţinerea acestora. Cheltuieli care sunt făcute acum de la buget, şi nu cred că mai este cazul să reamintim cât de uşor se lasă „prostit" statul la încheierea contractelor cu societăţile private.
...
De cealaltă parte a baricadei, în sistemul privat de sănătate avem întreprinzători care se chinuie să-şi construiască unităţi spitaliceşti, dar care fac un business care creşte cu 20%-30% de la un an la altul. Cu banii din vânzarea acestora, aş transforma cealaltă treime în aşezăminte sociale!
...
Pentru ce avem nevoie de 42 de judeţe, cu 42 de prefecturi, 42 de prefecţi, subprefecţi, secretare și 42 de bugete de protocol? Adică o instituţie a prefecturii la aproximativ 500.000 de cetăţeni! La ce bun 42 de direcţii sau structuri judeţene în instituţiile de control sau de autorizare ale statului? Nu sunt oare prea multe? Avem nevoie de 2.700 de comune, cu tot atâţia primari, şi cu mii de angajaţi?
Zece judeţe, cu zece prefecturi, 1.000 de comune şi un sfert din direcţiile teritoriale ale instituţiilor de autorizare şi control ale statului ar fi mai mult decât suficiente!
...
...aş lua topul Forbes şi pe primii 20 sau 50 de oameni din topul celor mai bogaţi oameni din România, i-aş invita să facă parte dintr-o structură numită ad-hoc „Consiliu Economic Consultativ". Vom câştiga cu toţii dintr-un schimb de idei deschis!"

Sursa: forbes

2 comentarii:

too_old_dan spunea...

Nu se vrea asta!
Companiile miniere, energetice, Metrorex-ul, Loteria etc. dau "papa bun" alesilor prin CA-urile lor si prin sistemul de capusare uns perfect de toti cei care s-au perindat la putere in cei 20 ani.
Da, subprefectii sunt, din pacate, 42x2 ca... asa-i in tenis!
Ce zici de comunele care s-au transformat in orase?
Un ex. tare de tot: acum un an exista in Geoagiu-Sat, jud. Hd, (facut oras prin '94 de Bombo in persoana!) o inscriptie care suna asa: Bine ati venit in ORASUL Geoagiu SAT! Fara cuvinte...

molie spunea...

...fara apa, fara canalizare, fara spital, fara scoala etc., dar poarta denumirea de oras.

Le-am facut pe toate.
1.Schimam doar numele (cu ajutorul votului) si botezam strazile.
2.Impozitul ne readuce "zambetul" pe fata.
De ce se pierde timpul? Direct metropola.