15 ianuarie 2010

Despre molie sau Weekend cu molia (1)

Ca tot am vazut intrebarea de la Chinezu, imediat mi-am adus aminte prin ce am trecut in copilarie si adolescenta fapt ce adus la acest post. Iar in acest articol voi face public o mica parte din cartea mea de vizita. Ce sunt eu? Rezultatul dintre un tata bucurestean si o mama din afara Bucurestului (adica o taranca) am fost si sunt yo, Molia.

Nu am fost copilul cuminte dorit, ci mai degraba antonimul cuvantului cuminte, dar tot dorit. Cum sa etichetezi un copil altfel, care iti aduce periodic vecinii la usa, este pus la panoul scolar cu titlul "Nu urmati exemplul", este scos in fata clasei si i se rupe numarul matricol, este facut a treia oara pionier si nu in clasa a-2-a cum era obiceiul ci tocmai in a-3-a, sparge vreo 2 parbrize cu mingea, practica sportul olimpic la aruncatul de la etajul 6 cu rosii si oua pe masinile vecinilor, devine marele tintas la trasul cornetelor doar in casele care aveau geamurile deschise, practica luptele greco-romane numai cu colegii de clasa si cu copii vecinilor cel putin de 2-3 ori pe saptamana, iti strica televizorul si radio-casetofonul din curiozitatea micului "electronist", il trimiti la cumparaturi si uita sa mai vina, nu ai nici macar o grija cand stii sigur ca acolo se duce atunci cand tipa iesind pe usa: "Ma duc la fotbal!", iar al doilea servici al tau ca si parinte devine scoala unde invata copilul tau.

Asta este o mica parte din copilaria mea, voi mai posta despre mine, asta este un "promo".
Intereseaza pe cineva? Daca nu, tot o voi face! :)

9 comentarii:

Dya Zeppam spunea...

Vai de mine, "derbedeu" ai fost... Macar te urecheau din cand in cand ? Tot asa si acum ? Se spune ca cei care nu au fost cuminti in copilarie isi consuma pornirile astea in perioada respectiva. Acum cum te-ai caracteriza ? Daca tot imi spui Nene Iancule scrie si tu cu litere mici, este aproape un sacrilegiu sa faci comparatia asta.

molie spunea...

schimbat nene iancule, foarte schimbat.

a fost doar copilarie (cu "incasarile" de rigoare). copilarie care am dus-o pana in facultate (inclusiv).

Dya Zeppam spunea...

In facultate cine nu e... Si in ceea ce ma priveste cred ca un comportament libertin intareste spiritul si mai exact stima de sine. Banuiesc ca nu ai spart parbrize cu mingea decat in copilarie.

Dya Zeppam spunea...

Povestile de viata, asa simple cum deseori suntem inclinati sa credem, fac deliciul cititorului... Continua, monser.

molie spunea...

stiu eu cativa fosti colegi de facultate (baieti) care nu aveau timp decat pentru tocit.

am dat la schimb incepand liceu, parbrizele pe fete, cluburi si concerte
voi povesti in urmatoarele articole.

GMX spunea...

Pot spune ca ai fost un copil normal cu multa energie. Nu ai pierdut nimic ca nu ai fost facut pionier in clasa a IIa si nici ca ti s-a rupt numarul matricol de pe mana. Eu uram sa port cravata de pionier sau numarul matricol. Le faceam pierdute de cate ori aveam ocazia. Am uitat să enumăr de bentita alba pe care noi fetele eram obligate sa o purtam.

molie spunea...

sa tragem concluzii pe sfasit :)))))))

molie spunea...

sau pe parcursul povestirilor ;)

SteeL spunea...

Mie imi place cum scri deci continua .


Si mersi pentru ca mai avertizat cu shutter reloaded.