05 mai 2010

O bere pentru noi. Ziua noastra!

Barbati, aveti un motiv plauzibil pentru o "bere arhivata" (cate vrei ;) ).

Eu prefer CARLSBERG.

MOTIVUL BERII

Apetit: fiecare om care cere o bere, o cere convingator. Se poate observa cu usurinta ca omul acel stie ce vrea, pentru ca, pentru un timp, si-a dorit acea bere. Cred ca nu alcoolul continut de aceasta bautura il face sa o ceara, ci gustul ei de regula usor amarui. De altfel, aceasta nuanta gustativa este cunoscuta ca fiind un stimulent al apetitului. Gustul amarui este cel mai tonic gust.

Armonie: Persoana care consuma bere se relaxeaza - senzatiile oferite de bere sunt blande cu simturile ei. Comunicarea intre cei de la aceeasi masa devine mult mai cursiva si ajunge, dupa o vreme si la celelalte mese. Continutul frazelor este vesel, redand intamplari haioase; am observat ca bautorul de bere poate sa fie chiar si autoironic, dovedind prin aceasta ca se simte bine cu el insusi. In plus, efectul pe care-l are aceasta bautura asupra corpului si mintii este pe deplin controlabil. Dupa ce a fost potolita setea initiala, este timp pentru a te opri sau a continuan in ritmul grupului tau.

Spectacol: Este greu de trecut cu vederea spuma unei beri. De ea se bucura si cei mai novici dintre consumatori. Ea ii face pe cei adunati in jurul paharului sa zimbeasca, sa exclame si sa intinda mana. Exista o serie intreaga de ritualuri legate de gestul de a turna bere, iar ele se constituie intr-o adevarata cultura. Simplul fapt ca trebuie turnata cu grija, arata ca berea are personalitate si îi impune consumatorului ritmul ei. Astfel, acest om de viata are timp sa-i observe culoarea si sa o doreasca suficient de mult. ( Ce este o bere? )

10 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani!!

molie spunea...

Multumesc! :)

Castiel spunea...

oare sa ma apuc si eu de baut?????

KirstDay spunea...

Mulţi ani trăiască, mulţi ani trăiasă???!!??!

molie spunea...

@B.A.: Tu nu bei?

@KirstDay: ..toata lumea sa traiasca. ;)

ella spunea...

sa traiesti ca trebuiesti!

molie spunea...

Multumesc! ;)

Castiel spunea...

nu, eu nu beau..:((

KirstDay spunea...

B.A., o să RUGINEŞTI! :P

molie spunea...

@B.A.: A raspuns KirstDay. :)

@KirstDay: Bine zis. ;)