25 ianuarie 2010

2010: China bate Japonia la economie

Ierarhia se schimba cu anul 2010. Dupa ce am scris aici si aici, astazi am citit "bomba 2010" din punct de vedere economic, care confirma inca odata tendinta Chinei sau mai bine zis dorinta de a deveni numarul 1 pe toate domeniile.

Citez: "China va depasi Japonia, devenind a doua economie mondiala."

Sursa: internet si forbes

4 comentarii:

Dya Zeppam spunea...

De ce oare nu ma mira ? Nu stiu amanunte dar d ceva sunt sigur : galbenii chiar merita sa fie pe locul ala, isi doresc asta si fac tot ceea ce este posibil sa realizeze asta. Nu la nivel national, vorbesc de determinarea fiecarui individ...

molie spunea...

o lectie pentru Romania.

Flamingo spunea...

Din cauza chinezilor sau ma rog, din cauza ca acolo mana de lucru este ieftina, foarte multe firme din grupul din care fac si eu parte, si-au inchis portile inca din 2008. Domenioul de activitate era industira textila.

Deci nu este de mirare ca i-au intrecut pe japonezi daca pe noi romanii, ne-au lasat de mult in urma.

Pe cand un guvern in care sa avem si minoritari chinezi ?

molie spunea...

La radio (nu mai stiu postul) era o tema, ceva de genul, "care credeti ce este cel mai bun guvern", iar un tip a sunat si a spus ca el are o idee asupra guvernului.

Sa ii sunam pe cei mai buni politicieni din lume si sa le facem o oferta (all inclusive). Pentru cateva ore din timpul lor liber sa guverneze Romania.