20 ianuarie 2010

Cat de prost trebuie sa devi pentru un job

Cum te vrea statul: cu studii ... pardon fara studii, cu un minim de cunostinte (aici ma refer doar la citit) pentru a descifra numele partidului dupa buletinele de vot si in rest sa repeti cuvantul "DA" la absolut orice.

Cam asa s-ar traduce un articol aparut astazi, in care gasim celebra propozitia: "Tara te vrea prost!". S-a ajuns sa iti transformi propriul cv (cartea ta de vizita) in hartie igienica, a avut dreptate cine a zis "lasa ca se intoarce roata", uite ca sa intors, inainte prostii umflau cv-ul devenin cunoscatori in ce doreste angajatorul, iar acuma profesionistii trebuie sa isi ascunda studiile pentru a fi angajati.

Nu de putine ori am avut discutia asta cu prietenii, iar de fiecare data incheiem cu vorba mareata: "Ai carte, ai ce citi!"

4 comentarii:

Dya Zeppam spunea...

As putea fi de acord partial. Intotdeauna am fost de parere ca studiile facute temeinic sunt un lucru exceptional. Nu cred ca nu ar angaja cineva o secretara sau un agent de vanzari doar pentru ca au studii superioare de filosofie. Ramane, asadar, doar problema demnitatii umane dar sa nu confundam una cu alta.

molie spunea...

ramane, dar uite unde s-a ajuns

Dya Zeppam spunea...

Esti suparat rau azi... Pesimismul ne poate dijmui eficienta. Fruntea sus, nu este totul pierdut. Inca sunt destui oameni in tara asta

molie spunea...

am vazut ca sunt multi oameni, din care scadem un numar infim numit guvernanti .... de scene, de perdele etc.