14 ianuarie 2010

Opinie publica - 3 litere URA in blogosfera

Incepand de la homo sapiens, omul este inzestrat cu multe calitati si sentimente, dar nu vreau sa filozofez acuma despre om, ci vreau sa expun opiniei publice doar un singur sentiment - URA.

Acest cuvand scurt folosit de foarte multi. Nu sunt de mult in blogosfera dar observ, vad ca si aici il gasesc (ma asteptam la alta "lume"). Incepand cu a da in cap blogar la blogar (poate unii chiar merita), cu a trece in lista de bloguri pe cine vrei (normal, nu toti iti sunt pe plac) s.a.m.d. si terminand cu cei care alcatuiesc grupe, topuri de bloguri (gusturile nu se discuta) nu suntem lipsiti de acest cuvant.
Ascundem asta, nu folosim niciodata acest cuvant in articolele pe care le publicam ca, nu cumva sa isi bage unul ochiul la noi in curte si sa ne dea de gol.Dar in schimb ne imbracam blogul in articole despre iubire, lectii de viata, frumos, arta, carti, credinta etc..Hmmm!

Uite cateva cuvinte de la mine pentru unii care chiar ii caracterizeaza: fatarnici, prefacuti, farisei, talere cu doua fete ........ SCHIMBATIVA! Sau mai bine zis: REVENITI LA NORMAL! Postarile va dau de gol! Mintindu-i pe altii nu faceti altceva decat sa va mintiti pe voi. Pe voi care de abia sunteti la inceput si cand zic la inceput ma refer la viata. Cat credeti ca traiti? 100 de ani? Sau poate aveti doua personalitati: una pentru acasa si alta pentru la "scoala"?

Ma opresc aici sa nu o iau razna. Sau poate deja am luat-o? Numele persoanelor si al blogurilor la care ma refer nu o sa-l dau, dar in schimb voi promova si voi sustine in viitoarele articole blogurile care au cea mai mare transparenta si au ceva de spus.

5 comentarii:

Dya Zeppam spunea...

Molly, care te-a suparat asa de tare ? Hai sa te completez, sigur ca se putea ca in acest spatiu sa dispara rautatea, in fond suntem doar niste nume. Mai mult sau mai putin adevarate, mai mult sau mai putin simbolice, de un sex, de altul, unisex. Dar fiinta umana ramane aceeasi, natura ei cred ca are si o parte de rautate si nu se abtine sa nu raneasca.(De parca nu ne-ar rani viata asta destul).
Am fost condus ieri de un instinct de razbunare. De a spune in gura mare ce ma deranjeaza la cineva, ( stii cum se spune, paseaza frustrarea, nu sta cu ea )sa explic tuturor ca nu este nevoie de gasti, de grupuri de presiune, de ironii care de care mai acide si mai periculoase pentru aceasta oaza. Nu sunt un "bataus", dar asta nu inseamna ca nu reactionez la un atac. Insa ceva m-a oprit. Poate pentru ca am avut o zi foarte linistita. Am considerat ca nu are nici un rost sa scot sabia. Mai ales ca ar fi fost posibil sa reactionez cu ura. Stii, cred ca este mai bine sa tragem invataminte din toate impresiile si parerile spuse pe aici si sa nu ne incaieram. Chiar daca exista cate unul mai artagos, gandeste-te ca totusi este ceva virtual, ceva care nu ne poate atinge nici macar spiritual. Suntem tentati sa reactionam ca in viata de toate zilele, actiune si reactiune, dar aici nu are sens.
Voi avea o zi placuta. As fi fost tare dezamagit daca as fi rabufnit. As fi simtit ca pe undeva ti-am cam inselat asteptarile.
Parca este postarea mea, asa m-am intins. In fine, inca una si am roit-o. Nu judeca prea aspru gandurile celor care au ajuns pe acest taram. Este un loc unde, daca nu ai alta viata, incerci sa ti-o creionezi asa cum ai vrea sa fie in realitate. Este un adapost solid pentru psihic, aici poti povesti lucruri pe care doar le-ai visat, care sunt doar in inchipuirea ta, pareri pe care in alta conjunctura nu ai avea curaj nici macar sa le lasi sa stea la aceeasi masa cu tine. Uneori o gluma aruncata aici poate fi usor luata ca un afront, oamenii nu-si vad chipurile si nu-si aud intonatia vocii, asta le-ar dezlega misterul si ar putea reactiona in consecinta, interpreteaza totul trecand prin filtrul propriu care poate fi mai mult sau mai putin dezinfectat, suntem deseori tentati sa judecam pe altii dupa propriile noastre masuri... ( Nici un hot nu crede ca restul lumii ar reactiona altfel decat procedeaza el !) Ma bucur ca existati, asa cum sunteti, in mintea si sufletul meu, egali... Sa citim de bine

molie spunea...

uite un punct de vedere, la care eu nu m-am gandit si nu am privit asa cum vezi tu blogosfera.
interesant?!

GMX spunea...

Am scris un comentariu aici acum 2 ore, dar nu am apucat sa salvez, a trebuit sa inchid repede. Nu se poate face blogareala de la lucru..:(
Ce vroiam sa zic..Sunt oameni diferiti in blogosfera, si buni si rai..etc. Principalul este sa scrii ce iti place, sa comentezi unde iti pica bine..si sa nu pui la suflet rautatile altora.

molie spunea...

am privit prima data blogosfera ca un grup (am facut eu un coment la tine pe blog), unde sunt numai oameni cu "greutate".

P.S.-stiu cum este la servici

GMX spunea...

Da..cred ca poate fi privita ca un grup, dar care este divizati dupa multe criterii in grupuri si grupulete. Si..interesul poarta fesul..in general (este iarna..de aia..)