08 ianuarie 2010

Pisica si sefu

Dupa unii sefi, nu pot sa zic ....... sau majoritatea toti au impresii de Godfather, cum este cazul descris mai jos (alias seful meu).
Bine ca am scapat de cainii lui din curtea firmei, care se rahateau peste tot, iar in plina vara ne palea niste mirosuri de abia mai trageam aer curat cu geamul deschis. In fine, bine ca i-a luat acasa sau mai bine zis i-a dus de unde i-a luat, dupa o munca de lamurire.
Dar problema acuma apare, sefu a primit o pisica cadou de la prietena (o pitipoanca) unui prieten de-al lui. Cadoul in prima faza a fost adus la firma, ne-au trecut pe toti transpiratiile crezand ca pisica o sa ramana aici (la firma), am scapat in momentul in care spre plecare l-am vazut ca a pus pisica masina. Un zambet la toti angajatii ni s-a pus pe fata la gandul "Ce prosti suntem am crezut ca va deveni mascota firmei. Bine ca a luat-o acasa!Hai ca am scapat!"

Nene, ei bine ,NU, a doua zi ne trezim cu sefu si cu pisica in brate vrand a imita pe Marlon Brando din Godfather. Ideea sefului, sa-i cumpere de "toate" pisicii, pai nu a alegat saraca femeie de serviciu si soferul dupa: castron de mancare, castron de apa, jucarii, medic veterinar in apropierea firmei, du-te dupa carnet veterinar etc.
S-a instalat noul musafir la noi in firma mai ceva decat in "Tara pisicilor", se simte ca la ea ACASA, sefu are grija de ea ca de ochii din cap.



Dar odata cu pisica au inceput si problemele:
- sefu tipa mai ceva ca un turbat cand are pisica in birou, parca ar dicuta cu un super animal care intelege "Nu, acolo!", "Nu ai auzit!", "Nu ai voie!"
- la inceput pisica isi facea nevoile peste tot, din nou zic saraca femeie de serviciu, umbla dupa pisica mai ceva ca, dupa un copil, un singur lucru stia sterge-parfumeaza

Acum dupa circa 4 luni avem alte probleme, se urca pisica pe toate birourile, isi lasa urmele pe toate foile si agendele, dimineata gasesti suportul de pixuri rasturnat si par pe scaun. Acum mai nou pisica are si "prieteni" (cainii). Nene, se duce a dracu pisica (numai sa faca rau) in fiecare zi la geamul din strada ca, sa vina cainii si sa latre. Va dati sema ce concentrare avem la servici?
Si uite asa, sefu isi ia in fiecarea zi injuraturi din cauza pisicii pentru ca nu vrea sa inteleaga, firma nu este crescatorie de animale. Replica lui este: "Am inteles cu cainii, ca sunt doi si sunt mari! Dar pisica, ce are?". "Sa-i mananci coada!" imi vine sa zic.
Asta este una dintre povestile cu animale de la noi din firma, una din povestile legate de papagal, de pisica dupa strada adusa in firma (dar noroc cu soferul, a bagat-o in masina si pierduta s-a facut cand era sefu in concediu) si cainii lui sefu.

P.S. - Colegii mai citesc blogul meu, sper sa nu ma toarne si sa raman fara loc de munca! :-))))))))

14 comentarii:

Anonim spunea...

asta in mare .....cate poate face pisica aia,iti vine sa o omoriiiii.........

GMX spunea...

Ar fi interesanta o intalnire intre pisica sefului si ,,prietenii,,ei..cainii. Nu uitati niciodata usa de la intrare deschisa?

molie spunea...

poate din "intamplare", pisica iese afara.

molie spunea...

a si apropo, usa este rotativa.

Anonim spunea...

Sa inteleg ca va numarati printre "iubitorii de animale"!

La noi la servici sunt pisici care convietuiesc foarte bine cu oamenii. Au locul lor unde sa isi faca nevoia si nu deranjeaza pe nimeni. Poate pentru ca noi iubim animalele ?
Se zice ca animalele imbunatateasc mediul de lucru al angajatului, probleme apar atunci cand angajatul nu iubeste animalele. Ar trebui sa te intorci in trecut, cu gandul, sa iti dai seama de unde ai atitudinea asta referitor la animale.

O zi buna.

molie spunea...

@Anonim: Total eronat la capitolul "iubitor de animale".
Am convietuit cu un caine timp de 10 ani intr-un apartament (+ 2 papagali)

PROBLEMELE APAR atunci cand ai intalniri cu oameni care isi expun proiectele (planuri, acte etc.) si te trezesti cu pisica pe masa. Exemplele pot continua ....

Anonim spunea...

Anonimul din 9 martie.

Depinde cum privesti. Argumentele tale nu stau in picioare, deoarece din cate stiu eu despre prisici acestea sunt rezervate cand vine vorba de persoane straine. Ele nu sunt genul care se baga in seama, asa cum fac cainii. Pentru ele este important sa aiba un locusor cald unde sa stea, mancare si din cand in cand sa li se acorde putina atentie. Incearca sa fi tolerant, sunt niste fiinte minunate. Poate daca ai invita-o la o cafea/ceai/prajitura? :)

O zi buna Molie. 99 de ani inseamna ca ai 29?

molie spunea...

@Anonim:Exista si pisici "cu capul", pisica face parte din aceasta categorie.
Ce sa fac? :))) Sa o invit la o "cafea/ceai/prajitura"? :)))

"99 de ani inseamna ca ai 29?"
Nu.La cei 99 mai adaug 1 si fac SUTA.:)

Anonimul de sex feminin nu are un nume, un nickname?

Anonim spunea...

Ati putea iesi impreuna la vanatoare de soricei, gugustiuci, etc. Glumesc!

Molie, nu cred ca o pisicuta ca mine ar fi genul ta. :)

Daca este poza ta, sunt sigura ca ai farmec si sti sa te cuibaresti in sufletul fetelor, insa nu iti plac pisicile.In ciuda faptului ca spui ca ai iubi animalele am citit ca nici prezenta lor la servici nu te-ar incanta.
O zi buna. Anonim 9 martie.

molie spunea...

@Anonim feminin: Am citit de 2 ori discutia noastra, de unde concluzia: "Molie, nu cred ca o pisicuta ca mine ar fi genul tau.:)"? :)))

O zi foarte buna.

Anonim spunea...

Pareai interesat, molie? :)

Eram sigura ca o sa ai ceva de comentat pe tema asta.

Catalina (anonim 9 martie)
nickname - Pisicuta (nu este adresa de mess sau mail, ca sa sti sa nu scri altcuiva).

O zi buna molie.

molie spunea...

@Catalina: De nume, da. Sa stiu si eu cu cine vorbesc. Anonim nu-mi place.
Comentariile tale spun multe "lucruri". ;)

O zi foarte buna si o noapte sexy.;)

Anonim spunea...

Daca nu esti langa mine nu poate fi la fel de sexi pe cat ar putea fi. Glumesc.
Nu este o invitatie!
Sa fi cuminte si sa nu faci nimic din ce nu as face eu.
Mie imi place sa glumesc, sper ca ai simtul umorului.
Sa te porti frumos cu pisica de la servici.
Pa domnule molie.:)

molie spunea...

@Catalina: Si eu glumesc. :)

Domni au fost altii stimata Domnisoara, iar lista domnilor o gasiti in acest link ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_domnilor_%C5%A2%C4%83rii_Rom%C3%A2ne%C5%9Fti ) ;)

O zi buna si o noapte sexy.